Топ 7 најугроженијих врста на Флориди

Ево детаљног чланка о 7 најугроженијих врста на Флориди, недавно је дошло до повећања броја угрожених врста на Филипинима, неке животиње на Флориди су такође угрожене и пред изумирањем.

Разлог зашто су ове врсте угрожене креће се од природних фактора, као што су климатске промене, губитак станишта, задирање у пустињу, итд, до фактора које је створио човек, као што су уништавање станишта, прекомерни лов, загађење итд.

Толико организација и појединаца је устало да се бори за ове врсте и животиње, да влада такође даје све од себе да спасе врсту од изумирања.

Топ 7 угрожених врста на Флориди

Испод је листа 7 најугроженијих врста на Флориди:

  1. Флорида Пантер
  2. Плави лептир Мајамија
  3. Греи Бат
  4. Флорида Боннетед Бат
  5. Кеи Деер
  6. Црвени вук
  7. источни индиго.

Флорида Пантер

Флорида Пантер је несумњиво један од највећих угрожене врсте на Флориди, станиште флоридског пантера су: тропске лежаљке од тврдог дрвета, боровине и мешане слатководне мочварне шуме

Флоридски пантер је једина позната популација пуме у источном делу Сједињених Америчких Држава, нажалост, флоридски пантер тренутно лута само око 5 процената своје првобитне територије... Захваљујући људима.

Младунци флоридског пантера при рођењу имају пегаве капуте и поседују шармантне плаве очи, док су младунци старији, флеке на длакама постепено нестају. У адолесценцији, младунци флоридског пантера постају потпуно препланули, а очи жуте, доња страна поприма кремасту боју, док се на реповима и ушима појављују црне мрље.

Флоридски пантер је велика мачка средње величине и релативно је мања од других великих мачака. Флоридски пантер није у стању да риче као лавови, већ испуштају различите звукове који укључују: шиштање, преде, режање, шиштање, звиждуке и цврчање.

Упркос томе што је прилагођена окружењу око себе, пума пантер остаје једна од најугроженијих врста на Флориди, а многе организације и појединци настоје да спасу флоридског пантера.


флорида-пантер-угрожена-врста-на-флориди


Lokacija (head office) Пантери Флориде се могу наћи у Националном резервату Биг Ципресс, Националном парку Евергладес, Националном резервату за дивље животиње Флорида Пантер, Државној шуми Пицаиуне Странд, руралним заједницама округа Цоллиер, Флорида, округ Хендри, Флорида, округ Ли, Флорида, округ Мајами-Дејд, Флорида и округ Монро, Флорида. могу се наћи иу дивљини.

Исхрана: Флоридски пантер је месождер и лови све што може да убије, укључујући мале животиње као што су ракуни, армадилоси, нутрије, зечеви, мишеви и водене птице, итд, и веће животиње свиње, козе, краве итд.

Дужина: Просечна дужина женки Флорида пантера је између 5.9 до 7.2 стопа, док је просечна дужина мужјака Флорида пантера између 11.2 до 14 стопа.

Број преживелих појединаца: Око 200 појединачних пантера Флориде живи у дивљини.

Тежина: Тешки су између 45 и 73 килограма.

Разлози зашто су угрожени

  1. Губитак станишта због људског задирања један је од главних разлога зашто је флоридски пантер једна од угрожених врста на Флориди.
  2. Прекомерни лов од стране људи.
  3. Низак биодиверзитет.
  4. Саобраћајне несреће.

Плави лептир Мајамија

Плави лептир Мајамија је мала подврста лептира која се може наћи на Флориди, једна је од угрожених врста на Флориди, подврста је пореклом из јужне Флориде, плави лептир Мајамија је прешао од високе популације до критично угроженог статуса.

Природњачки музеј Флорија даје све од себе да спасе врсту и последњих година бележе огроман успех.

Доња страна крила мужјака плавих лептира из Мајамија, са белом линијом која иде преко задњих крила праћена четири црне тачке, горња страна мужјака плавих лептира из Мајамија има светлу металик плаву боју.

Доња страна женке плавог лептира из Мајамија има исту боју као мужјак, док је горња страна тамно сива и има неке плавичасте боје на дну крила. Ларве плавог лептира из Мајамија имају боје у распону од светлозелене до љубичасте, док лутке имају црну или зелену боју.

Женке ове врсте могу да положе до 300 јаја током свог живота, полажу јаја једно по једно, женке полажу ово јаје у тело живих биљака. Обично је потребно 30 дана да се јаје претвори у одраслог плавог лептира из Мајамија.

Лептир из Мајамија је тренутно једна од угрожених врста на Флориди и једна од најугроженијих врста инсеката на Флориди.


мајами-плави-лептир-угрожене-врсте-у-флоридамиами-плави-лептир-угрожене-врсте-на-флориди


Lokacija (head office) Плави лептир Мајамија налази се у северном делу Флориде, укључујући приобална подручја, борове шуме, тропске лежаљке од тврдог дрвета итд.

Исхрана: Хране се првенствено балонском лозом, биљкама сивог никербоба и црних перли.

Дужина: Ова врста лептира има распон дужине предњег крила од 0.4 до 0.5 инча (1 до 1.3 центиметра).

Број преживелих појединаца: У дивљини има мање од 100 плавих лептира Мајамија.

Тежина: Тешки су око 500 микрограма.

Разлози зашто су угрожени

  1. Губитак и деградација станишта је главни разлог зашто су плави лептири Мајамија тренутно међу угроженим врстама на Флориди.
  2. Инвазивне врсте.
  3. Групна изолација и фрагментација станишта.
  4. Њих лове и убијају разни грабљивици.

Греи Бат

Сиви слепи миш је једна од угрожених врста на Флориди, то је врста микрослепих мишева која се налази само у Северној Америци, последњих деценија сиви слепи миш је претрпео огроман пад популације. Сиви делови су некада насељавали југоисточни део Сједињених Држава, али су сада ограничени на много мање подручје.

Популација сивог слепог миша пала је на најнижи ниво од 2 милиона 1976. године, а 1.6 милиона 80-их година, тренутно су донети прописи који штите сивог слепог миша од изумирања и забележен је повољан резултат. Врста остаје на листи угрожених врста на Флориди.

Сиви слепи мишеви су у великој мери зависни од пећина за преживљавање, имају сиву длаку која понекад прелази у кестен браон или црвенкасту боју након сезоне лињања која се дешава између јула и августа, такође имају уста попут пацова и црне очи.

Опна крила сивих слепих мишева се повезује са ножним прстом за разлику од других врста које имају мембране крила које се спајају са глежњевима, познато је да сиви слепи мишеви живе до 17 година, међутим, сиви слепи мишеви имају стопу смртности од 50 процената, што значи да само 50 одсто њих дорасте до зрелости.

Сиви слепи мишеви лете просечном брзином од 25 километара на сат док траже храну, али могу да лете невероватном брзином од 39 километара на сат, а познато је и да лете просечном брзином од 20.3 километара на сат током миграције.


сиви-слепи мишеви-угрожене-врсте-на-флориди


Lokacija (head office) Сиви слепи мишеви се налазе у Арканзасу, Илиноису, Џорџији, Алабами, Индијани, Канзасу, Кентакију, Мисисипију, Мисурију, Оклахоми, Северној Каролини, Тенесију, Вирџинији, Западној Вирџинији и у Панхендлу на Флориди. Упркос распрострањености, сиви слепи мишеви су међу угроженим врстама на Флориди.

Исхрана: Сиви слепи мишеви се углавном хране инсектима док лете изнад река и језера.

Дужина: Сиви слепи мишеви у просеку мере између 4 и 4.6 центиметара.

Број преживелих појединаца: Популација сивих слепих мишева је око 3 милиона.

Тежина: Тешки су између 7 и 16 грама.

Разлози зашто су угрожени

  1. Уништавање станишта је главни разлог зашто су сиви слепи мишеви међу угроженим врстама на Флориди.
  2. Загађење воде и разно друго врсте загађења животне средине такође угрожавају постојање сивих слепих мишева.
  3. Поплаве које је произвео човек и природна поплава.
  4. Прекомерна употреба и злоупотреба пестицида.
  5. Заразне болести.

Флорида Боннетед Бат

Флоридски слепи миш, познат и као флоридски мастиф је врста слепог миша која се налази само на Флориди, једна је од критично угрожених врста на Флориди. То је највећа врста слепих мишева на Флориди.

Врсте су заштићене Законом о угроженим врстама, слепи миш са шишмишем има изузетно велико оптерећење крила и однос ширине и висине, врста поседује продужени реп и сјајно крзно са распоном боја између браонкасто сиве и цимет браон.

Длаке флоридских слепих мишева су вишебојне јер врх њихове длаке има тамнију боју у поређењу са основом, неке јединке имају широку белу линију која им се протеже преко стомака, такође имају велике уши које, положај очи чине да им глава изгледа слично као код шешира, па отуда и њихова имена.

Некада се сматрало да су слепи мишеви са шишмишима изумрли све док неке популације нису откривене пре неколико деценија, а затим су врсте додане на листу угрожених врста на Флориди и у Сједињеним Државама. Они нису мигрирајући и не хибернирају.


флорида-бонетед-бат-угрожене-животиње-ин-флорида


Lokacija (head office) Флоридски слепи миш се налази само у око 7 округа јужне Флориде.

Исхрана: Једу летеће инсекте.

Дужина: У просеку расту између 6 и 6.5 центиметара и имају дужину крила од 10.8 до 11.5 центиметара.

Број преживелих појединаца: Постоји само око 1,000 слепих мишева са капама на Флориди.

Тежина: Тешки су између 40 и 65 грама.

Разлози зашто су угрожени

  1. Деградација станишта је главни разлог зашто се флоридски слепи миш сада убраја међу угрожене врсте на Флориди.
  2. Ниска плодност.
  3. Климатске промене.
  4. Употреба пестицида.
  5. Природне катастрофе попут урагана.

Кеи Деер

Кључни јелен је једна од угрожених врста на Флориди, ендем је за Флориду. Јелен је много мањи од свих других белорепаних врста јелена на Флориди.

Деценијама је популација кључног јелена опадала, што је приморало службу за рибарство и дивље животиње Сједињених Држава да дода кључног јелена међу угрожене врсте на Флориди и да га заштити државним законима

Боје кључног јелена крећу се од сиво-браон до црвенкасто-браон, младунчад имају беле мрље које бледе како сазревају, женки не расту рогови док мужјаци расту рогови, ови рогови се избацују сезонски између фебруара и марта и још један израстао до јуна.

Нови рогови су прекривени белим премазом који изгледа као сомот; овај материјал штити нежни рог од тешких услова у окружењу.

Кључна раса јелена током целе године, међутим, месец са највећом стопом парења је октобар, а затим децембар. Период трудноће траје у просеку 200 дана, већина порођаја између априла месеца.

Кључни јелени су савршени људи и имају мало страха од људи у поређењу са другим јеленима, живе у близини људских насеља и слободно лутају док траже храну. Ово понашање је вероватно један од разлога зашто су међу угроженим врстама на Флориди.


кључ-јелен-угрожене-врсте-на-флориди


Lokacija (head office) Дивљи јелени се налазе у кључевима Сугарлоаф и Бахиа Хонда на Флориди, док су они у заточеништву у Тхе Натионал Кеи Деер Рефуге на Флориди.

Исхрана: Јелени се углавном хране мангровим дрвећем и бобицама палми од сламе, док се хране и на преко 150 других врста биљака.

Дужина: Одрасле женке јелена имају просечну висину рамена од 66 центиметара, док одрасли мужјаци имају просечну висину рамена од 76 центиметара.

Одрасли мужјаци (познати као буцкс) обично теже 25–34 кг (55–75 лб) и високи су око 76 цм (30 ин) у рамену. Одрасле женке (да ли) обично теже између 20 и 29 кг (44 и 64 лб) и имају просечну висину од 66 цм (26 ин) у раменима

Број преживелих појединаца: Кључних јелена има око 700 до 800.

Тежина: Мужјаци имају просечну тежину од 25 до 34 килограма, док женке имају просечну тежину од 20-29 килограма.

Разлози зашто су угрожени

  1. Губитак станишта је главни разлог зашто су кључни јелени наведени међу угроженим врстама на Флориди.
  2. Саобраћајних незгода.
  3. Заразне болести.
  4. Климатске промене које утичу на биљке мангрова.
  5. Илегално храњење од стране људи.
  6. Несреће које укључују ударе крхотина.
  7. Набадање од стране објеката које ветар.

Црвени вук

Црвени вук је врста вука која се налази у југоисточном делу Сједињених Држава, једна је од угрожених врста на Флориди.

Црвени вук је близак сродник источног вука који се налази у Канади, има физичке карактеристике које подсећају на којоте и сиве вукове.

Црвени вук се понекад не сматра једном од угрожених врста због аргумента да ли је црвени вук посебна врста вука, подврста сивог вука или укрштање којота и вукова.

Године 1996, ИУЦН је званично додао црвене вукове на листу угрожених врста на Флориди и у Сједињеним Државама.

Црвени вукови су делимично друштвене животиње и живе у чопорима, чопор се обично састоји од 5 до 8 јединки које чине један приплодни пар и њихово потомство.

Чим штенци у чопору одрасту, живе у чопору како би формирали посебан чопор и започели нови чопор.

Црвени вукови имају територијално понашање, такође стварају доживотне везе са партнерима и паре се једног у години, у фебруару.

Женке се рађају у добро скривеним подручјима и унутар рупа, али мање од половине потомака доживи зрелост, па се нађу међу угроженим врстама на Флориди.


црвени-вук-угрожена-врста-на-флориди


Lokacija (head office) Црвени вукови се налазе на одређеним локацијама у југоисточном делу Сједињених Држава.

Исхрана: Црвени вукови имају тенденцију да лове мале животиње попут ракуна, зечева итд, али се хране било којим пленом који могу да убију.

Дужина: Црвени вукови су у просеку дугачки 4 стопе и имају дужину до рамена од 26 инча.

Број преживелих појединаца: Данас има око 20 до 40 црвених вукова.

Тежина: Тешки су између 20.4 и 36.2 килограма.

Разлози зашто су угрожени

  1. Највећа претња црвеним вуковима су удари возилом и ране од ватреног оружја.
  2. Фрагментација станишта.
  3. Климатске промене.
  4. Заразне болести.
  5. Хибридизација са којотима.

источни индиго

Источни индиго је једна од угрожених врста на Флориди, позната је и као индиго змија, плава змија гофера, црна змија, плава змија бика и плава индиго змија.

Источна индиго змија има сјајне иридесцентне трбушне љуске које имају црно-љубичасту боју када су изложене јаком светлу, па отуда и назив „индиго змија“.

Индиго змија има сличну величину тела као источна дијамантска звечарка, али звечарке их надмашују.

Источна индиго змија има леђне и бочне љуске плавичасто-црне боје, међутим, неке јединке имају црвенкасто-наранџасте или смеђе мрље на образима, бради и грлу.

Ова врста је једна од најдужих аутохтоних врста змија у Северној Америци, а такође и једна од најугроженијих врста на Флориди и Северној Америци.

Одрасли мужјаци источних индиго змија су нешто већи од женки, млади имају сјајну црну боју са беличасто-плавим тракама које нестају како расту.


источна-индиго-змија-угрожена-врста-на Флориди


Lokacija (head office) Источне индиго змије се налазе на полуострву Флорида и југоисточном делу Џорџије.

Исхрана: Источне индиго змије се углавном хране глодарима и било којом другом животињом коју могу да спусте у грло, укључујући змије.

Дужина: Одрасли мужјаци индиго змија у просеку имају између 3.9 и 7.7 стопа, док одрасле женке у просеку имају између 3.6 и 6.6 стопа. Најдужа забележена дужина источне индиго змије је 9.2 стопе.

Број преживелих појединаца: На Флориди има око 100 источних змија.

Тежина: Мужјаци су у просеку тешки између 0.72 и 4.5 килограма, док су женке у просеку тешке између 0.55 и 2.7 килограма.

Разлози зашто су угрожени

  1. Уништавање станишта је главни разлог зашто су источне индиго змије наведене као једне од угрожених на Флориди.
  2. Фрагментација и деградација станишта.
  3. Урбани развој.

Zakljucak

Овај садржај обухвата само 7 најугроженијих врста на Флориди, са свим основним и неким секундарним информацијама о њима. Неке врсте можда недостају јер се подаци свакодневно мењају.

Препорука

  1. Топ 15 угрожених врста на Филипинима.
  2. Топ 10 најугроженијих животиња у Африци.
  3. Топ 10 угрожених морских животиња.
  4. Топ 5 угрожених врста у Индији.
  5. 10 најбољих невладиних организација које раде на заштити животне средине.

 

 

Ostavite komentar

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Obavezna polja su označena *