9 животиња које почињу са К – погледајте фотографије и видео записе

Ево неких животиња које почињу са К.

Ова створења се могу наћи широм света, и свако од њих има посебне квалитете. Можете сазнати више о свакој животињи читајући фасцинантну чињеницу која иде уз њу.

Животиње које почињу са К

Ево неких животиња које почињу словом К

  • Кангароос
  • Тоуцан са кобилицама
  • Кит-убица
  • Кинабалу Гиант Ред Леецх
  • Кинг Цобра
  • Кинкајоу
  • Коокабурра
  • Крилл
  • Куду

1. Кенгури

Кенгур се може померити до 30 стопа једним брзим покретом док чисти земљу када је у покрету. Способност је јединствена за ову величину огромне животиње.

Кенгур се користи као национални амблем Аустралије на кованом новцу, грбовима, па чак и у логотипима спортских тимова и организација. Урадио је одличан посао прилагођавања људском присуству.

Иако ова створења заузимају значајно место у аустралској култури, њихова кожа и месо се још увек беру. Ови делови тела се такође користе за прављење хране за кућне љубимце, одеће и тепиха.

Кенгур, као и многи сисари на испаши, користи бактерије у својим цревима да разбије биљке. Када животиња прди, подригне или издахне, овај процес ферментације обично ослобађа значајне количине метана у атмосферу.

Врсте кенгура

  • Еастерн Греи (друга по величини врста кенгура).
  • Вестерн Греи
  • Црвени кенгури (највећа врста кенгура на земљи и национална животиња Аустралије).
  • Антилопине (најмањи кенгур и понекад се назива антилопински валару).

Кенгур је веома друштвена врста која радије окупља у групама које се зову руље, трупе или крда, које могу садржати између 10 и 100 јединки. Типична друштвена структура се састоји од групе женки, њиховог потомства и једног мушкарца.

Међутим, ове руље имају лабаву организацију, јер људи могу сами лутати. Главна предност је што организације обезбеђују сигурност и сигурност за све своје чланове. Ударањем репом о тло, животиња може указивати на присуство опасности.

Ова створења могу да комуницирају једни са другима на разне друге начине. Контакт очима, мирисање, мажење и вокализација су само неке од њих. Када је то могуће, они ће покушати да избегну сукоб, али пошто нема довољно средстава, оба пола могу да уђу у тучу.

Препознатљиви су по свом добро познатом боксерском понашању, а то је борба међу мушкарцима за приступ женама. Ова такмичења попримају ритуализовану форму у којој један човек изазива другог човека, који има могућност да прихвати или одбије. Стојећи на репу, мужјаци ће закључати руке, гурнути једни друге и избацити.

Кенгур може трчати великом брзином од око 40 мпх и одржавати константну брзину од 20 до 25 мпх. То је веома брза и окретна животиња. Кенгур користи мање енергије при свом умереном темпу крстарења него при мањим стопама због снажних мишића ногу и великог репа. Ово му омогућава да наџиви потенцијалне предаторе који би се могли уморити од јурњаве.

Кенгури могу да једу кад год желе током дана. Најактивнији су, међутим, ноћу или током других времена слабог осветљења. Осим у хитним случајевима, већина људи остаје у својим јасно дефинисаним кућним дометима и не крећу се често.

2. Тоуцан с кобилицама

Због својих огромних, живих кљунова, тукани са кобилицама се често називају "дугиним" туканима. Због живописне жуте мрље на грудима, понекад су познате као „тукане са сумпорним грудима“. У влажној клими Централне и Јужне Америке, ове тропске птице цветају.

Више воле да скачу међу густим листовима крошње јер нису баш одлични летачи. Упркос томе што имају рачуне дугиних боја, можда их је тешко приметити јер се налазе изузетно високо и ретко лете.

Јужна и Централна Америка су дом ових живописних птица. Од јужног Мексика до Колумбије и Венецуеле, они су распрострањени. Они фаворизују станишта мангрова и тропске суве и влажне шуме.

Могу без напора да скачу с гране на грану јер живе у високим крошњама прашума. Дебели листови такође нуде заштиту и сигурност.

Ове птице се ноћу могу видети како се одмарају у рупама дрвећа. До 5 или 6 тукана може да се гнезди у једном гнезду у забрањеној зони.

Дужина кљуна тукана са кобилицама, која се креће од 42 до 55 цм, износи више од трећине укупне дужине. Њихова тежина се креће од 2.1 до 4 килограма или 4 до 8 фунти. Распон крила им се креће од 109 до 152 центиметра.

Ове мале, тамне птице имају бриљантно жуту мрљу на грудима. Имају зеленкасту кожу око очију и плава стопала. Лако се могу ухватити за гране у крошњама прашуме јер имају два предња и два задња прста на ногама. Црвено перје украшавају врхове репа.

Хлапљиви повици ових птица су добро познати. Они се могу чути на удаљености до пола миље и подсећају на звукове жабе.

Иако се чини да му је кљун тежак, шупаљ је и лаган. Једна од карактеристика тукана која им помаже у одбрани може бити њихов огроман кљун, којим могу да замахују и кљуцају. Способност кљуна тукана да дохвати и убере бобице са великом спретношћу је још једна корисна адаптација.

Дневне животиње, као што је тукан са кобиличастим кљуном, будне су током дана, а спавају ноћу. Ове птице су друштвена створења која се окупљају да се гнезде и подигну своје породице. Они уживају у бацању воћа једни другима и у заиграној борби мачевима и мачевању кљуном.

Велике птице месождерке попут јастребова плене зрелих тукана са кобилицама. Ласице, змије и мајмуни представљају претњу младим туканима и њиховим јајима.

На Црвеној листи ИУЦН-а тукани с кобилицама су наведени као најмање забринути за напоре очувања. Ипак, последњих година настављају да губе становништво.

Већина овога је узрокована губитак станишта, што људе доводи у опасност за тукана са кобилицама. Према најновијим проценама популације, верује се да ових птица има између 50,000 и 500,000.

3. Кит убица

Највећи чланови породице делфина су краљевски китови. Њихов бели доњи стомак и тамна леђа чине их једноставним за идентификацију. Они иду под именом орка. Ова створења су вршни предатори и месождери који плене рибама и фокама. Могу да преживе у окружењима са хладном и топлом водом.

Познато је да женке орке живе 10 до 20 година дуже од мужјака. У океану орке лове путем ехолокације. Деца могу да пливају и роне. Одрасли зуби имају просечну дужину од 4 инча. Ниједно друго створење не плени ове врсте.

Ово су китови убице северне хемисфере:

  • Стални китови убице 
  • Биггови (пролазни) китови убице 
  • китови убице на мору 
  • Северноатлантски тип 1 
  • Северноатлантски тип 2 

Ово су китови убице јужне хемисфере:

  • Укуцате или "антарктички" екотип"
  • Тип Б Велики  или "паковање леда"
  • Тип Б Мала или Герлацхе орца
  • Типе Ц или орка Россовог мора
  • Тип Д или субантарктички екотип

Орка може нарасти до величине између 23 и 32 стопе. Телефонски стуб је 2/3 дужине орке дугачке 23 стопе. Док га не видите, тешко је ценити неизмерност ових звери!

Имају ограничење тежине од 6 тона. Замислите три зреле жирафе које се налазе у огромној скали. Тежина једне орке од 6 тона била би еквивалентна њеној комбинованој маси.

Леђно пераје животиње, које се налази на леђима, може нарасти до шест стопа. Дужина кревета пуне величине је шест стопа! Његово репно пераје, познато као метиља, помаже у његовом брзом кретању кроз воду.

Животиња плива са равнотежом коју обезбеђује њена леђна пераја. Насупрот томе, оркина прсна (бочна) пераја помажу и при управљању и при заустављању. Према записима, китови убице могу нарасти до 32 стопе.

Она се креће преко океана слично подморници захваљујући свом дугачком, аеродинамичном телу. Ова створења имају највећу брзину од 35 мпх. Захваљујући томе могу ловити и хватати рибу, фоке и друге морске животиње.

Китови убице су друштвена створења која мигрирају у чопорима познатим као махуне. Они пливају у круговима један око другог док роне и скачу. Свака врста китова убица има различиту величину махуна. На пример, домаће орке путују у махунама од пет до педесет животиња. Махуне китова убица које су пролазне често укључују 7 или мање јединки.

Група китова убица на мору може да садржи више од 100 чланова. Орке комуницирају на посебан начин. Да би комуницирали са другим оркама у њиховој близини, користе звиждуке и кликове. Шта значе кликови и звиждуци? То је питање на које би само кит убица могао да одговори.

Иако ове животиње немају природне предаторе, ипак се суочавају са неким опасностима.

Њихово станиште је угрожено Загађење воде. Поред тога, професионални рибари могу убити орке јер конзумирају много плена који покушавају да уберу. Још једна опасност за орке је туризам. Туристички чамци имају потенцијал да ометају локалне активности дивљих животиња.

Ове животиње могу развити болести као што су тумори, болести срца, Ходгкинова болест и респираторни проблеми. Такође се могу изгубити и нестати на плажи. Орка има статус очуваности са недостатком података према Црвеној листи ИУЦН-а.

4. Кинабалу Гиант Ред Леецх

Огромна црвена пијавица из Кинабалуа сигурно оправдава свој надимак. Ова буба је дуга најмање двадесет инча и има живописну црвенкасто-наранџасту боју. Може се наћи на Борнеу на планини. На Борнеу, месождерке Кинабалу огромне црвене пијавице једу црва који живи поред њих.

Научно име огромне црвене пијавице Кинабалу је Мимобделла буеттикофери. Термин буеттикофери алудира на Јохана Буттикофера, док се Мимобделла односи на род буба. Природњак Јохан Буттикофер окупио је једног од ових инсеката за истраживање.

Породица пијавица Салифидае укључује Кинабалуове велике црвене пијавице. Пијавице се могу препознати по њиховим тромим покретима налик на црве. Породица Салифидае садржи род Мимобделла. Ове три пијавице чине овај род:

  • Кинабалу џиновска црвена пијавица-Мимобделла буеттикофери
  • Мимобделла јапоница
  • Мимобделла африцана

Југоисточна Азија је дом ових огромних гримизних пијавица. Они су посебно ограничени на планину Кинабалу на Борнеу. На планини, ови инсекти живе између 8,200 и 9,800 стопа изнад нивоа мора. Могу се наћи у влажном земљишту иза лишћа и пукотина стена.

Три нације деле острво Борнео:

  • Малезија
  • Индонезија
  • Брунеј

Упркос томе што у свом називу има реч „пијавица“, гигантска црвена пијавица Кинабалуа не држи се свог плена и не чисти његову крв. Пошто је месождер, ова пијавица једе свој плен целим.

5. Кинг Цобра

Краљевска кобра је најдужа змија отровница на свету. Типична краљевска кобра је дуга 11 до 13 стопа. Они живе у Индији, југоисточној Азији и јужној Кини. Њихово станиште укључује мочваре, састојине бамбуса, шуме и потоке.

Ова змија је месождер који једе гуштере, птице и друге змије. У дивљини, краљевске кобре имају животни век од 20 година. То је једина врста змије која ствара гнездо за своја јаја. Њихов угриз садржи довољно отрова да убије слона.

Када је у опасности, овај гмизавац подиже своју капуљачу и подиже горњу трећину свог тела. Највећа змија отровница, краљевска кобра, је искључиво плен људи (мунгоси се хране младим змијама). 20 људи може убити од отрова који краљевска кобра испушта у само једном залогају.

Иако има лошу репутацију да је насилна, ова змија је прилично плашљива. Ако је изводљиво, радије би се клонио људи и других животиња. Сматра се усамљеним гмизавцем. Међутим, група је позната као тоболац када се уочи заједно током сезоне парења.

Овај гмизавац се може уклопити у околину захваљујући тамно смеђим, зеленим и црним љускама. Међутим, ако је животиња или особа запрети, она ће проширити своју капуљачу и подићи своју горњу половину са земље.

Ово му омогућава да слободно лута и гледа претњи у очи. Поред тога, када је угрожена, ова змија шишти и трепери зубима. Неки тврде да шиштање краљевске кобре веома личи на режање пса.

Краљевске кобре се сматрају агресивним гмизавцима великим делом због њиховог заштитног положаја. Доста је за одвраћање мањих створења! Али ови гмизавци се само штите од опасности.

Отров краљевске кобре није изузетно моћан. Међутим, количина отрова коју може убризгати у особу или животињу у једном угризу довољна је да убије или 20 људи или слона. Респираторна нелагодност и колапс срца су узроковани отровом. Ово би се несумњиво рачунало као одбрамбени механизам змије!

Непозната је стварна величина популације краљевске кобре. Ипак, статус очувања краљевске кобре је рањив. Становништво је све мање. Популација ове змије озбиљно је угрожена губитком станишта и лов. У Индији је наведена као угрожена врста.

6. Кинкајоу

Брзи кинкаџу је сисар који се налази у Централној и Јужној Америци и живи у шумама.

Кинкаџу се некада погрешно сматрао лемуром или неком врстом мајмуна због свог репа и стопала налик рукама, али заправо припада истом реду, месождерима, као пси, мачке и медведи.

Ова бучна врста, која је арбореална, се често чује, али ретко виђа. Стога их је тешко детаљно истражити. Наше знање о њима је углавном на основу студија спроведених у заточеништву.

У прошлости се веровало да су кинкаџуи усамљена бића са слабим везама са другим кинкаџусима исте врсте. Даља истрага је, међутим, открила да су они заправо имали живахан друштвени живот усредсређен на дискретне јединице зване трупе.

Ови парови мужјака — и доминантни и подређени мужјак — заједно са женком и младима пружају међусобну заштиту и прилику за парење. Кроз сталну игру, дотеривање и социјализацију, њихова веза се јача.

Кинкаџус шишти, лаје, шкрипи и грца на веома гласан и очигледан начин да комуницира једни са другима. Чини се да сваки звук има одређену функцију, иако је његов прецизан састав нејасан.

Осим спорадичних експедиција у потрази за храном, кинкаџу већину времена проводи у вршним крошњама дрвећа. Кинкаџу може да скаче са гране на грану са изузетном лакоћом захваљујући својим окретним удовима. Они излазе ноћу да би се хранили, а затим проводе дан спавајући заједно са остатком групе у шупљим угловима или гнездима.

Уста, грло и стомак кинкаџуа имају мирисне жлезде које користи да идентификује своју територију и привуче потенцијалне парове. Обично је овај регион довољно велик да задовољи нутритивне потребе мале групе.

Иако је предложено да је примарна функција подређеног мушкарца да спроводи територијалне границе и застрашује уљезе, ова идеја није довољно истражена.

Кинкаџу се може наћи у тропским кишним шумама Централне и Јужне Америке, зимзеленим шумама, приобалним шумама, па чак и у сувим шумама. Његов природни распон протеже се од Мексика на северу до Боливије или Бразила на југу. Кинкаџуси се могу наћи до 8,000 стопа у надморској висини, али су обично много ближе нивоу мора.

У дивљини, кинкаџуси немају много правих предатора о којима би могли да брину. Они су знатно више у опасности од ловаца и криволоваца који их циљају због њиховог меса и крзна, или чак да их продају као егзотичне кућне љубимце.

Будући да су у потпуности зависни од свог дрвеног станишта, кинкаџуси су посебно подложни деградацији шума. Америка чини већину дневног губитка прашуме, што је близу 100,000 хектара.

ИУЦН Црвена листа оцењује кинкаџу као врсту која изазива најмању забринутост. Зато што кинкаџуси имају тенденцију да се сакрију дрвеће, изазовно је проценити њихову популацију.

Због деградације станишта и прекомерног лова, што је додатно отежано слабом стопом репродукције ове врсте, чини се да број опада, али пад још није довољно озбиљан да би имао утицај на статус очувања кинкаџуа.

7. Коокабурра

Највећи водењак на свету је кукабура! Значајна подгрупа птица водомар је кукабура, понекад позната као кукабура која се смеје. Пошто је дневни, најактивнији је током дана. Ноћу ће дремати око 12 сати.

Дрвеће еукалиптуса, често познато као стара гума, типично је место за њихово проналажење. Према аустралијској традицији, песма зоре кукабуре служи као сигнал „небеским људима“ да „свако јутро осветле сунце“. Друштвене птице познате као кукабура живе у јатима.

Типично, тела коокабурра су нијансе браон, беле и крем. Очи су им оивичене тамно смеђим пругама. Поред тога, њихово перје може бити сиво или црно. Мужјаци такође имају плаве мрље близу репа. Очи коокабурра су обично смеђе.

Дугачак између 8 и 10 цм, њихов моћан кљун. Величине за ове птице крећу се од 15 до 17 инча у дужину и 15.4 до 16.5 инча у висину. Просечна тежина се креће од 13 до 16 унци, а женке имају нешто већу масу.

Дугачак преко два метра, димензија између 25 и 26 инча, распон крила кукабуре. Њихове одбрамбене способности имају неке узбудљиве информације. У њиховом родном окружењу, њихове боје им помажу да се стапају, а када су у опасности, често надимају своје перје да би изгледале веће.

Кукабура је немиграторна врста птица, за разлику од многих других. Током целе године, они остају на истом подручју. Зими не мигрирају на југ. Уместо тога, они се скупљају близу један другом. Они добро обављају посао контроле телесне температуре.

Кукабура је месождер, што значи да једе искључиво животињско месо. Поред ситних птица и глодара, кукабуре такође једу змије, велике инсекте, ракове и глодаре. Кукабуре такође једу птичја јаја као део своје исхране. Поред мишева, црва од брашна и цврчака, кукабуре се често хране док се држе у заточеништву, као што су зоолошки вртови.

8. Крилл

Крил производи биолуминисцентно светло. Један је од најважнијих водених бића у екологији мора. Има чврсту спољашњост и сјајно, провидно тело. То је величина спајалице, која је прилично мала.

Крил риба је основа многих морских екосистема широм света јер је један од најбројнијих организама у читавом ланцу исхране. Бројне животињске врсте, посебно оне које живе у леденим водама Арктика и Антарктика, зависе од њега за опстанак.

Крил риба је сама по себи фасцинантна животиња. Провидна тела ових малих створења и робусне шкољке емитују светлост. Иако је крил врста ракова, његово име потиче од норвешке речи која подразумева млађе мале рибе.

За разлику од многих птица и животиња, крил риба није друштвена врста. Међутим, ради заштите, они се крећу у огромним чопорима познатим као ројеви. Ови ројеви се често крећу између плићих вода ноћу и дубљих вода током дана. Неки ројеви су толико велики да их сателитске фотографије могу уочити.

Крил путује са једне локације на другу лутајући океанским струјама. Крил може брзо да побегне када наиђе на предатора пливајући уназад брзином од око 10 дужина тела у секунди. Ова превара се назива јастогом.

Циклус угљеника на Земљи у великој мери зависи од смећа које производи крил.

Постоји отприлике 86 врста у огромном реду крила, који је организован у две главне породице. Скоро све врсте крила које су сада препознате су чланови породице Еупхаусиидае. У породици Бентхеупхаусиа постоји само једна врста. Ево кратке илустрације:

  • Антарктички крил: Упркос томе што насељава оштре воде крајњег југа, ова врста животиње је можда најчешћа на свету.
  • Ледени крил: Ледени или кристални крил је најјужнија од свих врста крила, која живи одмах уз обалу Антарктика.
  • Северни крил: Северни Атлантски океан је дом само једне популације ове врсте.
  • Арктички крил: Ова врста, која је мања од једног инча, је кључни плен за стрижене воде, морске животиње и неке

9. Куду

У јужним и источним деловима Африке постоје две различите врсте антилопа познате као већи куду и мањи куду. Зрели мужјаци обе врсте имају дугачке, уврнуте рогове који расту на њиховим главама.

Веће и мање врсте се приметно разликују по величини, иако такође имају упоредива станишта, типове тела и боје. Куду је миран пас који користи природну камуфлажу како би избегао да га бројни предатори који живе у његовом природном окружењу лако виде.

Када покушава да побегне од предатора, куду животиња може постићи брзину од скоро 60 мпх. Поред тога што се користе за прављење музичких инструмената, спирални рогови животиње су драгоцени у аутохтоној религији. Мужјаци понекад падају, иако често нису посебно насилни када се боре за женску пажњу.

Већина биологије и понашања кудуа, који су биљоједи, фокусирани су на живот у потенцијално непријатељском изворном окружењу и избегавање смртоносних предатора.

Често пасу док су релативно мирни, што омогућава да њихова боја служи као ефикасна врста камуфлаже. Најактивнији су ноћу или ујутру, а дању се скривају у густом шипражју.

Иако се куду обично посматра у малим стадима или чопорима, понекад се могу уочити и сами. Ове животиње, као и друге врсте антилопа, имају снажан рефлекс лета и могу се брзо кретати суочени са хитном претњом.

Сматра се да у Африци још увек постоји мање од 100,000 мањих кудуа. Главни разлог за забринутост је комбинација њиховог малог домаћег распона и значајног оштећење станишта које изазивају људи. Већина њих данас живи у националним парковима и другим заштићеним подручјима, око трећине њих.

Иако су тачни подаци о популацији већег кудуса непознати, подврста памука, која се налази само у Чаду и Судану, може се сматрати угроженом због свог изузетно малог распона.

Zakljucak

На овој листи има много занимљивих животиња. Надам се да сте се забавили. Видимо се касније. Али пре него што кренете, требало би да погледате ову листу животиње чија имена почињу са Ј.

Ево видео снимка о животињама које почињу са К, овај видео такође приказује друге животиње које почињу са К, али се не помињу на овој листи.

Препоруке

Страствено вођен еколог по срцу. Водећи писац садржаја у ЕнвиронментГо.
Настојим да едукујем јавност о животној средини и њеним проблемима.
Увек се радило о природи, треба да чувамо, а не да уништавамо.

Ostavite komentar

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Obavezna polja su označena *