Топ 5 угрожених врста у Индији

Они су тренутно толико угрожених врста у Индији, да су многе врсте које су наведене као угрожене у Индији угрожене због људских активности; тако да многе од угрожених врста опадају у популацији на неконтролисан начин јер се не чини довољно да се оне спасу.

Угрожене врсте једноставно означавају животињске врсте које се смањују у популацији и које се приближавају изумирању, тако да се индијска угрожена врста једноставно односи на угрожене врсте у Индији које се тренутно смањују у популацији и којима пријети изумирање.

Топ 5 угрожених врста у Индији

Ево најугроженијих врста у Индији према извештају наших истраживача, неке су ендемске за Индију, док неке нису.

  1. Азијски лав
  2. Бенгалски тигар (краљевски бенгалски тигрови)
  3. Снежни леопард
  4. Једнороги носорог
  5. Нилгири Тахр

Азијски лав

Азијски лавови су међу најугроженијим врстама у Индији; познато је да су нешто мање величине од својих колега; код афричких лавова, мужјаци су такође познати по краћим гривама од афричких лавова због чега су им уши увек јасно видљиве. Ова врста се може наћи само у Индији; посебно у националном парку Гир и околним подручјима у држави Гуџарат. такође је међу 3 најбоље угрожене животиње у Индији.

Након брзог опадања популације ове врсте, многи напори и организације за очување су порасле како би се осигурало да врста не буде суочена са изумирањем, њихови напори су се исплатили јер биљеже преко 30 посто пораста своје популације од 2015. до данас као известили су истраживачи. Најизраженија морфолошка карактеристика азијских лавова је да имају уздужни кожни набор који се протеже дуж површине коже њиховог стомака.

Обично имају песковиту боју, а мужјаци обично имају гриве обојене делимично пешчано, а делом црно; Гриве су видљиво мале и не протежу се ниже од нивоа стомака или страна, пошто су гриве оскудне и кратке, 1935. постојао је адмирал у британској војсци који је тврдио да се лав без гриве храни лешином козе, али ова тврдња тек треба да буде доказана или глобално прихваћена, јер нико други није био са њим када ју је видео и нико никада није имао тако епско виђење.


угрожене врсте у Индији


Научне информације о азијским лавовима

  1. Краљевство: Анималиа
  2. Врста: Цхордата
  3. Класа: Маммалиа
  4. Наручите: Царнивора
  5. Подред: Фелиформиа
  6. Породица: Фелидае
  7. Потпородица: Пантхеринае
  8. Род: Пантхера
  9. Врста: Лав
  10. Подврсте: Персица

Чињенице о азијским лавовима

  1. Научно име: Пантхера лео персица
  2. Конзервацијски статус: Угрожене врсте у Индији.
  3. сизе: Просечна висина рамена мужјака је око 3.5 стопа; што је исто као 110 центиметара, док је висина за женке 80 – 107 центиметара; Максимална позната и рекордна дужина азијског мужјака лава (од главе до репа) је 2.92 метра, што је 115 инча и 9.58 стопа.
  4. Тежина: Просечан одрасли мужјак има тежину од 160 – 190 килограма, што је 0.16 – 0.19 тона, док женке азијских лавова имају тежину од 110 – 120 килограма.
  5. Животни век: Забележен је животни век од 16 до 18 година за азијске лавове у дивљини.
  6. станиште: Станишта азијских лавова су пустиње, полупустиње, тропски травњаци и тропске шуме.
  7. Исхрана: Азијски лавови једу месо и пију крв било које животиње коју убију јер је чисто месождер.
  8. Lokacija (head office) Могу се наћи само у индијској шуми Гир.
  9. Становништво: Азијски лав има популацију од око 700 јединки које тренутно живе у дивљини, зоолошким вртовима и резерватима дивљачи.

Зашто су азијски лавови угрожени

Испод су главни разлози због којих смо открили зашто су азијски лавови угрожени и налазе се на листи топ 5 угрожених врста у Индији:

  1. Велика потражња за месом: Угрожени су јер се лове због меса грмља јер постоји велика потражња за тим месом.
  2. Употреба софистицираног оружја: Упознавање са употребом софистицираног оружја такође је значајно допринело томе да је азијски лав угрожен.
  3. Губитак природног станишта: Они су претрпели губитак природног и погодног станишта за човека и његов развој, и то је био снажан фактор који је такође допринео угрожености врсте.
  4. Смањење доступности плена: Дошло је до брзог смањења броја плена који им је доступан због интензивног лова од стране људи.

Азијски лав против афричког лава

Према истраживању које смо спровели, главне разлике између азијског лава и афричког лава су:

  1. Величина гриве: Азијски лав има много мању гриву у поређењу са афричким лавовима; гриве су тако кратке и оскудне да им се виде уши.
  2. сизе: Азијски лавови су мањи по величини у поређењу са својим колегама; афрички лавови.
  3. Агресивност: Азијски лав је мање агресиван од афричких лавова, пошто је популарно познато да не нападају људе осим када гладују, паре се, када их први нападају људи или када им се људи приближавају када су са својим младунцима.
  4. Додатне морфолошке карактеристике: Уздужни набор коже који се протеже дуж доњег дела стомака азијских лавова, врло се ретко може наћи код афричких лавова.
  5. Животни век: Азијски лавови имају општи животни век од 16 до 18 година, док афрички лавови имају просечан животни век од 8 до 10 година за мужјаке и 10 до 15 година за женке.

Бенгалски тигар (краљевски бенгалски тигрови)

Бенгалски тигар је најугроженија врста у Индији, пореклом је из Индије, али се не налази само у Индији, бенгалски тигрови имају длаку која је жута или светло наранџаста са тамно смеђим или црним пругама; са белим стомаком и белим унутрашњим делом удова, претрпели су огроман пад своје популације све до 2010. године када су предузети конзервативни напори да их се спасе од изумирања. Бенгалски тигрови су на листи угрожених животиња у свету.

Бенгалски тигар је толико популаран и вероватно леп да је званично национална животиња за Индију и Бангладеш, а тигар такође има рецесивног мутанта познатог као бели тигар. Бенгалски тигар има највеће зубе међу свим великим мачкама познатим у свету; са величинама у распону од 7.5 центиметара до 10 центиметара, што је исто као и 3.0 до 3.9 инча, такође се сврставају међу највеће мачке на свету; локално становништво их популарно назива 'великим мачкама'.

Највећи познати бенгалски тигар на свету је дугачак 12 стопа и 2 инча; огромних 370 центиметара, најтежи тигар икада убијен је у подножју Хималаја 1967. године; претпоставило се да је тежак око 324.3 килограма јер је убијен након што је управо нахранио теле, његова укупна тежина тада је била 388.7 килограма, упркос њиховом огромном и застрашујућем изгледу, човек их је уловио на листу угрожених врста у Индији.


Бенгалски-тигар-угрожена-врста-у Индији


Научне информације о бенгалским тигровима

  1. Краљевство: Анималиа
  2. Врста: Цхордата
  3. Класа: Маммалиа
  4. Наручите: Царнивора
  5. Подред: Фелиформиа
  6. Породица: Фелидае
  7. Потпородица: Пантхеринае
  8. Род: Пантхера
  9. Врста: Тигрис
  10. Подврсте: Тигрис

Чињенице о бенгалским тигровима

  1. Научно име: Пантхера тигрис тигрис
  2. Конзервацијски статус: Угрожене врсте у Индији.
  3. сизе: Мушки бенгалски тигрови нарасту до просечне величине од 270 до 310 центиметара, што је 110 до 120 инча, док женке имају величину од 240 – 265 центиметара (94 – 140 инча); оба имају просечну дужину репа од 85 – 110 центиметара, што је исто као 33 – 43 инча; мужјаци и женке имају просечну висину рамена од 90 – 110 центиметара (35 – 43 инча).
  4. Тежина: Мужјаци имају просечну тежину од 175 килограма до 260 килограма, док су женке у просеку тешке 100 до 160 килограма; Бенгалски тигрови могу да теже до 325 килограма и нарасту до 320 центиметара (130 инча) у дужини тела и репа, најмања забележена тежина тигрица је 75 килограма, али могу да теже и до 164 килограма.
  5. Животни век: Имају животни век од 8 до 10 година, али врло мали број њих живи до 15 година.
  6. станиште: Станиште бенгалског тигра (краљевског бенгалског тигра) покрива широк спектар климатских и временски условљених подручја, живе на травњацима, мангровима, тропским кишним шумама, на великим надморским висинама, као и у суптропским кишним шумама у регионима који обухватају Непал, Индију, Бангладеш, Бутан и Мјанмарске републике, све у јужној Азији.
  7. Исхрана: Бенгалски тигрови једу месо и крв животиња које лове јер су месождери као и све велике мачке.
  8. Lokacija (head office) Могу се наћи у Индији, Непалу, Бутану, Бангладешу и Мјанмару.
  9. Становништво: Тренутно их је остало 4,000 до 5,000 појединаца.

Зашто су бенгалски тигрови угрожени

Испод су разлози због којих су наши истраживачи открили зашто су бенгалски тигрови међу угроженим врстама у Индији.

  1. Велика потражња за месом: Потражња за месом је наставила да расте пропорционално повећању људске популације, а то се показало као проблем, не само за бенгалске тигрове, већ за све животиње на свету.
  2. Употреба софистицираног оружја: Увођењем и употребом софистицираног оружја у лову, бенгалски тигрови су били изложени великом ризику у поређењу са временима када није било софистицираног оружја.
  3. Губитак природног станишта: Како човек наставља да сече дрвеће и гради грађевине, све копнене животиње у дивљини и даље трпе огромне губитке својих природних станишта.
  4. Смањење доступности плена: Смањење доступности плена је главни фактор који је допринео додавању ових врста на дугачку листу угрожених врста у Индији.

Бенгалски тигар против сибирског тигра

Ево разлика које се могу уочити између бенгалског тигра и сибирског тигра:

  1. сизе: Затим је бенгалски тигар око 2 до 4 инча краћи од сибирских тигрова, бенгалски тигрови расту у просеку од 8 до 10 стопа у дужину, док сибирски тигрови у просеку имају 120 до 12 стопа у дужину.
  2. Физичка присутност: Бенгалски тигар има танку и светложуту длаку, прелепо украшену црним или смеђим пругама и белом доњем стомаку, док сибирски тигар има густу длаку зарђало црвене или бледо златне боје са црним вијугавим пругама и такође бело обојени стомак. .
  3. Животни век: Бенгалски тигар има животни век од 8 до 10 година, док сибирски тигар има животни век од 10 до 15 година.
  4. Агресивност: Бенгалски тигрови имају тенденцију да буду агресивнији од сибирских тигрова, јер сибирски тигрови не нападају осим ако нису испровоцирани, у одбрани своје територије или младунаца, или узнемирени током парења.
  5. станиште: Бенгалски тигар (краљевски бенгалски тигар) покрива станиште; травњаци, мангрове, тропске прашуме, велике надморске висине, а такође и суптропске прашуме, док је станиште сибирског тигра тајга, позната и као снежна шума, брезова шума и бореална шума.

Бели бенгалски тигрови

Бели бенгалски тигрови су мутанти бенгалских тигрова, имају белу или скоро белу длаку са црним пругама, међутим, не треба их погрешно сматрати албиносима јер немају албинизам, већ једноставно имају белу пигментацију. Ово је резултат мутације или деформације гена, што резултира постојањем мутантног гена; понекад се то дешава као резултат укрштања људи, они су такође на листи угрожених врста у Индији

Понекад се о њима говори као о врстама или подврстама, али најлакши начин да се опише њихово постојање је једноставно упућивање на постојање беле, црне, жуте и црвено обојене расе људи, све су још увек једна и увек могу размножавају се једни са другима, они су једини бели тигрови међу угроженим врстама у Индији бели-бенгалски-тигар-угрожене-животиње-ин-Индија

Бели бенгалски тигар


Снежни леопард

Снежни леопард, познат и као унца, још је једна животиња на листи угрожених врста у Индији, ове дивље мачке некада су насељавале разне планинске ланце у Азији, али су због неограниченог ексцеса људи доживеле брз и шокантан пад популације. .

Снежни леопард је опремљен дугим репом који помаже у побољшању његове агилности и равнотеже, а такође има и добро грађене задње ноге које омогућавају снежном леопарду да скочи на удаљености до шест пута веће од сопствене дужине. Они су и даље доспели на листу угрожених врста у Индији, упркос чињеници да преко 70 одсто њихове укупне популације живи високо на готово неприступачним планинама.

Изглед снежног леопарда; има сиву или белу боју тела, са малим црним мрљама по целом пределу врата и главе, и већим црним мрљама налик розетама по целом осталим деловима тела. Укупног је мишићавог изгледа, кратких ногу и нешто мањих димензија од других мачака истог рода, очи су бледо зелене или сиве боје, има веома чупав реп, бело подножје и дуго и густо крзно које расте. У просеку 5 до 12 центиметара.


снежни леопард-угрожене-животиње-индија


Научне информације о снежним леопардима

  1. Краљевство: Анималиа
  2. Врста: Цхордата
  3. Класа: Маммалиа
  4. Наручите: Царнивора
  5. Подред: Фелиформиа
  6. Породица: Фелидае
  7. Потпородица: Пантхеринае
  8. Род: Пантхера
  9. Врста: Унциа

Занимљиве чињенице о снежним леопардима

  1. Научно име: Пантхера Унциа
  2. Конзервацијски статус: Угрожене врсте у Индији.
  3. сизе: Снежни леопарди имају просечну дужину од око 2.1 метар, што је једнако 7 стопа, укључујући просечан реп дуг 0.9 метара (3 стопе), има висину рамена од око 0.6 метара (2 стопе) и крзно које нарасте до 12 центиметара дужине.
  4. Тежина: У просеку имају између 22 килограма и 55 килограма (49 лбс и 121 лбс), неки мужјаци теже и до 75 килограма (165 лбс), повремено постоје женке са врло малом тежином и до 25 килограма (55 лб), у укупној телесној тежини.
  5. Животни век: Снежни леопарди у дивљини нису детаљно проучени, јер живе на високим литицама до којих је тешко доћи, тако да за њих није познат тврдњи животни век, снежни леопарди у заточеништву живе и до 22 године; тако да се претпоставља да је просечан животни век снежних леопарда у дивљини између 10 и 12 година.
  6. Станиште снежног леопарда: Снежни леопарди живе на високим и ниским планинским венцима, посебно на хималајским и сибирским планинама у јужној Азији, међутим мањи део њихове популације је раштркан по различитим планинским ланцима.
  7. Исхрана: Снежни леопарди су месождери и оно што једу је месо и крв других животиња.
  8. Lokacija (head office) Снежни леопарди се налазе у Хималајима, Русији, јужносибирским планинама, Тибетанској висоравни, источном Авганистану, јужном Сибиру, Монголији и западној Кини, такође живи на нижим надморским висинама и пећинама.
  9. Становништво: Укупан процењени број снежних леопарда у дивљини је између 4,080 и 6,590, а њихова популација се брзо смањује.

Зашто су снежни леопарди угрожени

Ево разлога зашто се снежни леопарди налазе на листи угрожених врста у Индији.

  1. Велика потражња за месом: Дошло је до огромног повећања потражње за месом од стране људи, посебно за месом дивљачи; што је пожељнији избор за већину становништва.
  2. Употреба софистицираног оружја: Они су били врста која је највише страдала од увођења софистицираног оружја у ловачку индустрију.
  3. Губитак природног станишта: Ове врсте су претрпеле велики губитак свог станишта као резултат човекових активности; који су спроведени без обзира на дивље животиње.
  4. Повећање предатора: Због велике популације предатора попут; снежни леопарди и људи.

Једнороги носорог

Једнороги носорог познат и као индијски носорог, велики индијски носорог или већи једнороги носорог је једна од угрожених врста у Индији, то су врсте носорога које су пореклом из Индије, претрпеле су насилно смањење своје популације последњих деценија; који тако њихов број иде од изобиља до сврставања међу угрожене врсте у Индији.

Једнороги носороги имају врло мало длаке по телу, осим трепавица, длака на врховима репа и длака на ушима, имају сиво-браон кожу која је дебела и жилава, ружичастог изгледа. кожни набори по целом телу. То је највећа копнена животиња у Азији и трећа највећа животиња на свету. Изненађујуће, они су одлични пливачи и могу ронити под водом да би се хранили.

За разлику од афричких носорога, они имају само један рог на њушци, разлог зашто изгледају да имају ружичасту боју је присуство многих крвних судова, непосредно испод површине коже; управо због ове особине крпељи пијавице и други паразити који сишу крв и даље могу да се хране њиховом крвљу.


једнороги-носорог-угрожена-врста-индија


Научне информације о једнорогом носорогу

  1. Краљевство: Анималиа
  2. Врста: Цхордата
  3. Класа: Маммалиа
  4. Наручите: Периссодацтила
  5. Породица: Рхиноцеротидае
  6. Род: носорог
  7. Врста: Уницорнис

Чињенице о једнорогом носорогу

  1. Научно име: Рхиноцерос уницорнис.
  2. Конзервацијски статус: Угрожене врсте у Индији.
  3. сизе: Мужјаци имају просечну дужину тела од 368 до 380 центиметара, што је 3.68 до 3.8 метара, и просечну висину рамена од 170 до 180 центиметара, док женке имају просечну висину од 148 до 173 центиметра (4.86 до 5.66). стопала) на раменима, а дужина тела од 310 до 340 центиметара (10.2 до 11.2 стопа).
  4. Тежина: Мужјаци носорога имају просечну телесну тежину од 2.2 тоне (4,850 лбс), док женке имају просечну телесну тежину од 1.6 тона, што је исто као и 3,530 лбс, међутим, за неке од њих је пријављено да теже огромних 4 тоне (4,000 килограма), што је једнако 8,820 лбс.
  5. Животни век: Имају животни век од 35 до 45 година, што је најниже међу свим врстама носорога на свету.
  6. станиште: Једнороги носорози су полуводени и најчешће се настањују у мочварама, шумама и обалама река, са главним циљем да остану што ближе хранљивим минералима.
  7. Исхрана: Једнороги носороги су биљоједи, па једу само биљке и биљне производе.
  8. Lokacija (head office) Једнороги носорог се обично налази у јужном Непалу, Бутану, Пакистану и у Асаму, индогангеској равници у северној Индији, и високим травњацима и шумама у подножју Хималаја.
  9. Становништво: Процењује се да је у дивљини остало 3,700 јединки.

Зашто су једнороги носороги угрожени

Испод су главни разлози које смо пронашли, зашто су једнороги носороги међу угроженим врстама у Индији.

  1. Велика потражња за месом: Једнороги носороги су се интензивно ловили у доба пре 20. века, због велике потражње на тржишту меса.
  2. Висока тржишна вредност њихових рогова: Због велике тржишне вредности њихових рогова (кљова), потребни су пре свега титуланим мушкарцима, који желе да их увек држе у рукама, показујући своје богатство.
  3. Трговина: Илегални трговци су ловили ове врсте и носили њихове кљове у суседне земље, понекад и сама животиња добија промет.
  4. Губитак станишта: Због комерцијалних, индустријских и пољопривредних конструкција и развоја од стране човека, једнороги носороги су претрпели огроман губитак свог станишта.
  5. Спора стопа репродукције: Једнорогим носорогима, у поређењу са многим другим животињама, треба времена да се размноже и такође се размножавају у малом броју.

Нилгири Тахр

Нилгири Тахр је врста планинских коза и налази се на листи угрожених врста у Индији. Сматрали су их важним и зато смо званично названи државном животињом Тамил Надуа, који је такође држава у којој се налази већи део њихове популације.

Мужјаци су увек већи од женки и имају нешто тамнију боју од женки, општег су здепастог изгледа и кратких чекињастих грива и кратког и густог крзна, сви мужјаци и женке имају рогове, док младунци имају ниједан, рогови су закривљени и рогови мужјака понекад нарасту до 40 центиметара (16 инча) у дужину, док рогови женки могу нарасти до 30 инча, што је једнако 12 инча; само дужина уобичајеног правила скале.

Пре почетка 20. века биле су на листи угрожених врста у Индији са око стотину година њихове популације остављене у дивљини, а тренутно је забележен нагли пораст њихове популације јер су спроведене бројне стратегије очувања. постављене за њих, али их тек треба убројати међу угрожене врсте у Индији.


нилгири-тахр-угрожена-врста-ин-Индиа


Научне информације о Нилгири Тахр

  1. Краљевство: Анималиа
  2. Врста: Цхордата
  3. Класа: Маммалиа
  4. Наручите: Артиодацтила
  5. Породица: Бовидае
  6. Потпородица: Цапринае
  7. Род: Нилгиритрагус
  8. Врста: Хилоцриус

Чињенице о Нилгири Тахр

  1. Научно име: Нилгиритрагус хилоцриус,
  2. Конзервацијски статус: Критично угрожене врсте у Индији.
  3. сизе: Просечан мужјак Нилгири тахра има висину од 100 центиметара што је исто као 3.28 стопа и дужину од 150 центиметара (4,92 стопе), док просечна женка Нилгири тахра има висину од 80 центиметара, што је 2.62 стопе и дужине од 110 центиметара (3.6 стопа).
  4. Тежина: Мужјаци Нилгири тахрса имају просечну тежину од 90 килограма (198.41 лбс), док женке имају просечну тежину од 60 килограма (132.28 лбс).
  5. Животни век: У просеку имају животни век од 9 година.
  6. станиште: Живе на отвореном планинском травнатом станишту Југозападних Гата, региона планинских кишних шума.
  7. Исхрана: Тахр је биљождер, радије једе свеже биљке директно из земље где расте, посебно дрвенасте биљке, такође је и преживар.
  8. Lokacija (head office) Нилгири тахр се може наћи само на брдима Нилгири и јужном делу западних и источних Гата, у државама Тамил Наду и Керала у јужном делу Индије.
  9. Становништво: У Индији тренутно живи око 3,200 јединки ове врсте, док их је почетком 100. века било око 21; захваљујући напорима за очување.

Зашто су Нилгири Тахрс угрожени

У наставку су разлози због којих је Нилгири тахр међу угроженим врстама у Индији.

  1. Велика потражња за месом: Пре увођења и популаризације хибридних врста, фарме за узгој животиња давале су врло мале количине, тако да је Нилгири тахр био међу најлоњенијим животињама у Индији.
  2. Губитак станишта: Због човековог безобзирног и себичног истраживања животне средине, Нилгири тахр је претрпео велики губитак свог станишта.
  3. Употреба софистицираног оружја: Увођењем софистицираног и смртоносног оружја за лов, они су доживели велики губитак у својој популацији и постали угрожени.

Zakljucak

Написао сам овај чланак о угроженим врстама у Индији на свеобухватан и свестран начин, на начин у којем ће читалац уживати и који се такође може користити у академске сврхе, сви предлози за измене ће бити добродошли. Нема објављивања овог чланка или његовог дела; ван мреже или на мрежи је дозвољено, осим дељења.

Препоруке

  1. Топ 15 угрожених врста на Филипинима.
  2. Топ 12 најугроженијих животиња у Африци.
  3. Најбољих 11 еколошки прихватљивих пољопривредних метода.
  4. Најважније чињенице о амурском леопарду.
  5. Методе управљања отпадом.

Ostavite komentar

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Obavezna polja su označena *